WordPress såg dagens ljus 2003. Idag hanterar det långt över 60 miljoner sajter av olika slag, men från början var det ett redskap för bloggare. Systemet gör bruk av PHP som programmeringsspråk, och dess databas heter MySQL. Programmeringsspråket heter PHP, databasen är MySQL. Dessutom är det så att eftersom all redigering sker i verktygets interface är FTP klienter inte nödvändiga.

Kreativ intention

Dans är ett uttryck som finns överallt på jorden och det är svårt att hitta någon som inte har en relation till dans. Det kan handla om att man ogillar att dansa och att man inte ser tjusningen, men det är likväl en relation till dansen. För de allra flesta är dans ett sätt att umgås och någonting som kan liva upp en fest eller tillställning på många vis. Eleganta evenemang kan inkludera en vals underkristallkronorna och en grillning i ackompanjemang av Bluegrass kan mana till squaredance.

Dansen är rörlig i flera bemärkelser och den sprids snabbt både som social dans och som träningsform. Zumba tränas på de flesta större gym runt om i landet även om det är sällsynt med Zumba på en fest. Salsa, tango och rumba, är andra danser som först och främst fått en funktion i samband med uppvisningar men som sedan också spridits till gemene man. Varje vecka hålls nya danskurser runt om i landet och den som vill träffa människor och lära sig någonting nytt och roligt, kan ha allt att vinna på att testa!

Som konstform

Även om många danser går utmärkt att ha som en social aktivitet, är det inte alla som är lämpade för detta utan som i större utsträckning är till för uppvisning. Balett eller modern dans, kan vara fantastisk att se på även om det kanske skulle kännas märkligt med kollektiv balett under en festival. Det är elitdans på hög nivå och någonting som kräver åratal av träning, övning, och undervisning innan man når till den nivå som önskas på scener världen över.

Vill man hitta ett sätt att närma sig dansen är det inte svårare än att dansa! När väl musiken tar över och kroppen får utrymme att röra sig fritt, kan man slappna av och följa med. Skulle man vilja lära sig danser finns kurser runt om i landet.